ßßß Cookit - przepis na Pychotki czekoladowo-nugatowe

Pychotki czekoladowo-nugatowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 80
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
czekolada gorzka 50 gramów
krem nugatowy 200 gramów
mleko skondensowane 70 mililitrów
miód 1 łyżek stołowych
orzeszki ziemne mielone 300 gramów
masło 75 gramów
białka 8 sztuk
cukier 300 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka ziemniaczana 50 gramów
płatki migdałowe 100 gramów
Wykonanie:
Połamaną czekoladę razem z kremem rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać miód i mleko. Wymieszać i chłodzić 3 godziny. Zmielone orzechy uprażyć na suchej patelni. Masło rozpuścić i przestudzić. Białka ubić na sztywna pianę, dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy oraz mąkę. Wymieszać z orzeszkami i masłem. masę przełożyć do szprycy z gruba końcówka i wyciskać podwójne paski(ok. 5 cm) na 2 blachach, wyścielonych papierem do pieczenia. Posypać je płatkami migdałowymi. Piec ok. 40 minut w 120 stopniach.
Masę czekoladową nałożyć do szprycy z grubą końcówką i wycisnąć krem na połowę ciastek. Przykryć pozostałymi.
Uwagi:
Krem nugatowy można zastąpić nutellą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9869/Pychotki-czekoladowo-nugatowe