Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
cukier 1 szklanek
mąka 1 szklanek
budyń 1 sztuk
jajka 4 sztuk
olej 6 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
jabłka 3 sztukWykonanie:Całe
jajka ubić z
cukrem. Następnie dodać wymieszane ze sobą:
mąkę,
budyń i
proszek do pieczenia. Na końcu dodać
olej. Wyrobione ciasto wlać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej
bułką tartą.
Jabłka obrać i pokroić w dużą kostkę, obtoczyć w
mące ziemniaczanej i wcisnąć w ciasto. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i ostygnięciu można posypać
cukrem pudrem.Uwagi:
Jabłka średniej wielkości.Autor: ElciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: