ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokalafior 1 sztukrodzynki 50 gramóworzechy włoskie 50 gramówmajonez 2 łyżek stołowychnatka pietruszki według uznaniamleko 1 łyżek stołowychpieprz biały według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony kalafior podzielić na różyczki. U podstawy naciąć każda na krzyż. Ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem mleka (kalafior nie powinien być zbyt miękki), odcedzić i wystudzić.Orzechy uprażyć na suchej patelni i grubo posiekać, rodzynki wymoczyć i osączyć. Oczyszczoną, osączoną natkę niezbyt drobno posiekać.Kalafior przełożyć do miski i wymieszać delikatnie z majonezem, rodzynkami, orzechami oraz natką. Doprawić pieprzem lub curry.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: