ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoananasy konserwowe 1 puszkasok z cytryny 1 łyżek stołowychmargaryna 1 sztukcukier 1 szklanekjajka 3 sztukmąka 2 szklanekproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychbudyń waniliwy 1 sztukWykonanie:Osączone z zalewy ananasy pokroić i zalać sokiem z cytryny.Miękka margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jajku. Potem porcjami wsypywać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem i budyniem. Ucierać do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Połowę ciasta włożyć do podłużnej wyścielonej papierem formy, a na nim rozłożyć kawałki ananasa i przykryć resztą ciasta. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: