Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ananasy konserwowe 1 puszka
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
margaryna 1 sztuk
cukier 1 szklanek
jajka 3 sztuk
mąka 2 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
budyń waniliwy 1 sztukWykonanie:Osączone z zalewy
ananasy pokroić i zalać
sokiem z cytryny.
Miękka margarynę utrzeć z
cukrem, dodając po
jajku.
Potem porcjami wsypywać przesianą
mąkę wymieszaną z proszkiem i
budyniem. Ucierać do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Połowę ciasta włożyć do podłużnej wyścielonej papierem formy, a na nim rozłożyć kawałki
ananasa i przykryć resztą ciasta. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: