Moja muffinomania trwa nadal. Różnorodność sposobów, na jakie można je przyrządzić, oszczędność czasu i zapewnienie sycącego śniadania zjadanego w porannym pośpiechu z kubkiemmleka. Duże, apetyczne i kryjące w sobie bananowy smak. Któż by się nie skusił?Składniki-150 g masła lub margaryny-200 g cukru-4 jajka-2 banany-łyżka soku z cytryny-300 g mąki-2 łyżeczki proszku do pieczenia*polecam również dodanie posiekanych orzechów albo posiekanej czekolady, będą wówczas bardziej wyrazistePrzygotowaniePiekarnik podgrzać do temperatury 200st. Tłuszcz utrzeć z cukrem na lekką i puszystą masę. Dodawać kolejno jajka, cały czas mieszając.Banany obrać i rozgnieść widelcem, po czym polać sokiem z cytryny.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać ją, wraz z bananami, do jajek ubitych z cukrem i masłem. Foremki na muffinki wypełnić do 3/4 wysokości.Piec ok 20 minut.Smacznego :)