ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopierś z indyka 800 gramówcebula 1 sztukocet 250 mililitrówliście laurowe 1 sztukziarna jałowca mielone 1 łyżek deserowychpieprz mielony 1 łyżek deserowychgoździki 0,5 łyżek deserowychmargaryna 40 gramówwywar z drobiu 250 mililitrówwino białe 50 mililitrówrodzynki 50 gramówśmietana gęsta 100 gramówzasmażka biała do sosów 1 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Mięso umyć i osuszyć.Marynata: zagotować ocet, 250 ml wody, liść laurowy, jałowiec, pieprz, goździki i pokrojoną cebulę, wystudzić.Do przestudzonej marynaty włożyć na 3 dni mięso, obracać go co pewien czas.Wyjąć mięso z marynaty, odsączyć i usmażyć na złoto brązowy kolor na margarynie. Wlać marynatę, wino i wywar, dosypać opłukane rodzynki i dusić jeszcze 50 minut pod przykryciem, odstawić mięso w ciepłe miejsce.Śmietanę wymieszać z zasmażką, połączyć z sosem powstałym podczas duszenia i zagotować, doprawić solą oraz pieprzem.Mięso podawać z kluskami śląskimi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaWielkanocKomentarze:Autor: Asia4147Data: 2010-01-01M.. M.. M.. MOJA REŃSKA PIECZEŃ NA WINIE!!! PRZYJACIÓŁKA DAŁA MI KIEDYŚ W PRACY SPRÓBOWAĆ BYŁA PYSZNA!! LECZ STRACIŁAM Z NIĄ KONTAKT I SZUKAŁAM PRZEZ LATA TEGO PRZEPISU!! pYCHA!!!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: