Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
margaryna 1 sztuk
jaja 6 sztuk
mąka 3 szklanek
cukier 1,5 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
śliwki 1 kilogramówWykonanie:
Margarynę ze szklanką
cukru utrzeć w robocie kuchennym. Dodawać na zmianę szklankę
mąki i 2
żółtka, a
białka odkładać do osobnej miski. Do robota kuchennego dosypać
cukier waniliowy i
proszek do pieczenia.
Białka ubić na sztywną pianę, na koniec ubijania dodać pół szklanki
cukru. ciasto przełożyć na blachę, na nim ułożyć połówki
śliwek bez pestek, na wierzch wyłożyć pianę. Blachę z
ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika, piec przez 45 minut i zostawić w wyłączonym piekarniku przez 10 minut.Uwagi:Za nim zaczniecie przygotowywać ciasto nagrzać piekarnik do 150 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia bądź folią aluminiową.Autor: bartZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: