ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegojajka 6 sztukcukier puder 200 gramówmigdały mielone 280 gramówbułka tarta 8 łyżek stołowychpomarańcza 2 sztukcukier puder 200 gramówwoda gorąca 1 łyżek stołowychsok z pomarańczy 3 łyżek stołowychpomarańcze kandyzowane według uznaniaskórka pomarańczowa smażona według uznaniaWykonanie:Żółtka utrzeć z cukrem pudrem(200g), dodać porcjami mielone migdały, skórkę otartą z 2 pomarańczy, tartą bułkę, a na końcu sok z 2 pomarańczy. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć ją z masą. Masę przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach.Lukier: do cukru pudru wlać łyżkę gorącej wody i 3 łyżki soku pomarańczowego. Ucierać, aż powstanie gładka biała masa.Polać nią wystudzone ciasto i zanim lukier wyschnie, udekorować kandyzowanymi plasterkami pomarańczy i smażoną skórką pomarańczową.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: