ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegosałata lollo bianco 0,5 sztuksałata dębolistna 0,5 sztukgrzyby leśne 250 gramówszalotka 200 gramówmasło 3 łyżek stołowychgałązka bazylii 1 sztukszczypiorek według uznaniaocet winny 2 łyżek stołowycholiwa 6 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umytą, osuszoną sałatę porwać na duże kawałki. Oczyszczone grzyby pokroić na równe kawałki. Oczyszczone szalotki bardzo drobno posiekać. Szalotkę zeszklić na maśle, dodać grzyby, mieszając smażyć 5 minut, aż nadmiar wody odparuje. Otrzymany w ten sposób sos przecedzić. Wlać ocet, doprawić solą i pieprzem. Sos zredukować, mieszając go z dolewaną stopniowo oliwą.Na talerzu ułożyć sałatę i jeszcze ciepłe grzyby. Polać sosem, posypać bazylią i drobno posiekanym szczypiorkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: