Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
sałata lollo bianco 0,5 sztuk
sałata dębolistna 0,5 sztuk
grzyby leśne 250 gramów
szalotka 200 gramów
masło 3 łyżek stołowychgałązka
bazylii 1 sztuk
szczypiorek według uznania
ocet winny 2 łyżek stołowych
oliwa 6 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umytą, osuszoną
sałatę porwać na duże kawałki. Oczyszczone
grzyby pokroić na równe kawałki. Oczyszczone
szalotki bardzo drobno posiekać.
Szalotkę zeszklić na
maśle, dodać
grzyby, mieszając smażyć 5 minut, aż nadmiar
wody odparuje. Otrzymany w ten sposób sos przecedzić. Wlać
ocet, doprawić
solą i
pieprzem. Sos zredukować, mieszając go z dolewaną stopniowo
oliwą.Na talerzu ułożyć
sałatę i jeszcze ciepłe
grzyby. Polać sosem, posypać
bazylią i drobno posiekanym
szczypiorkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: