ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoburaczki 250 gramówcebula czerwona 1 sztuknatka pietruszki 1 łyżek stołowycholej 3 łyżek stołowychsok z cytryny 0,5 sztukkminek 0,5 łyżek deserowychcukier 1 szczyptapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane buraki ugotować w osolonej wodzie. Ostudzone, obrać i zetrze3c na tarce o dużych oczkach. Oczyszczona cebul e pokroić w drobną kostkę i wymieszać z buraczkami.Wymieszać sok z cytryny z cukrem, odrobina soli oraz pieprzu i połączyć z olejem. Doprawić kminkiem oraz posiekana natką. Polać nim sałatkę i lekko schłodzić.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: