Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
woda 2 szklanek
włoszczyzna 5 dekagramówkości 5 dekagramów
ogórki kwaszone 6 dekagramów
ziemniaki 10 dekagramów
mąka pszenna 5 gramów
mleko 1/5 szklanek
masło 5 gramówWykonanie:Przygotować
wywar z
włoszczyzny i kości, po odcedzeniu zaprawić go zawiesiną z
mąki. Dodać
ogórki pokrojone w kostkę,
wodę z
ogórków oraz oddzielnie ugotowane
ziemniaki, pokrojone w kostkę i
masło. Zupę podgrzać.Autor: agata17koZobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: