ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobrokuł 1 sztukpoledwica wołowa 250 gramówczosnek 2 ząbkipieprz różowy marynowany 1 łyżek stołowychocet 2 łyżek stołowycholiwa 4 łyżek stołowychsezam 1 łyżek stołowychsól według uznaniaWykonanie:Umytą, osuszoną polędwicę zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do zamrażalnika.Marynata: rozdrobniony czosnek wymieszać z octem, oliwą, rozgniecionym pieprzem oraz szczypta soli.Polędwicę pokroić na bardzo cienkie plasterki, przełożyć do marynaty i odstawić na 30 minut. Opłukany brokuł podzielić na nieduże różyczki, zalać wodą i gotować 8 minut, odcedzić i przelać zimną wodą.Mięso osączyć z marynaty i wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć 4 minuty. Wlać marynatę na patelnię i dusić jeszcze 5 minut. Brokuły rozłożyć na talerzach, na wierzchu ułożyć wołowinę, polać sosem z patelni i posypać sezamem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: