ßßß
Brokuły z sosem tahini-misoAuthor: Miss BerryCzas przygotowania: 10 minutCzas gotowania: 5 minutW sumie: 15 minutPorcje: 4Składniki1 duży brokuł2 łyżki oliwy z oliweksól, pieprzbiały sezam do posypania5 łyżek tahini1 łyżeczka pasty miso1 łyżka miodu1 ząbek czosnku1 łyżeczka octu ryżowegokilka łyżek wodyPrzygotowanieBrokuły pokroić w różyczki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, polać oliwą z oliwek i posypać solą i pieprzem.Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 5-6 minut.Przygotować sos tahini-miso. W blenderze wymieszać tahini, pastę miso, miód, czosnek przeciśnięty przez praskę, ocet ryżowy i zblendować na gładką masę. Dodać kilka łyżek wody, aby otrzymać bardziej wodnistą konsystencję.Upieczone brokuły posypać sezamem i podawać z sosem tahini-miso. Smacznego!3 . 5.3251
Podoba Ci się ten przepis?Przypnij go do swojej tablicy na Pintereście, Stylowi lub Zszywka. Zapisując go w swojej kolekcji zainspirujesz innych!
Pobierz darmowe etykiety na przyprawy do wydrukowaniaNewsletterZapisz się do newslettera, aby otrzymywać podsumowanie tygodnia bezpośrednio do swojej skrzynki pocztowej. Jeden email tygodniowo, #nospam.