Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
awokado 2 sztuk
brzoskwinie - puszka 0,5 sztukfileciki
anchois według uznania
cytryna 1 sztuk
majonez 2 - 3 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:
Anchois osączyć z zalewy, spróbować, ewentualnie wymoczyć, by usunąć nadmiar
soli. Wyszorowaną i sparzoną
cytrynę obrać i przekroić na pół. Umyte
awokado obrać, jedno pokroić na dłuższe cząstki, z drugiego specjalną łyżeczką wydrążyć kulki, obficie skropić
sokiem wyciśniętym z połowy
cytryny, żeby nie ściemniały.
Brzoskwinie osączyć z
syropu i pokroić na ósemki. Na półmisku ułożyć na przemian plastry
brzoskwiń i kliniki
awokado. Na warstwie
owoców ułożyć
anchois i kulki z
awokado. Połowę
cytryny pokroić na plasterki.
sałatkę udekorować kleksami
majonezu i plasterkami
cytryny, posypać posiekana
natką pietruszki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: