ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoawokado 2 sztukbrzoskwinie - puszka 0,5 sztukfileciki anchois według uznaniacytryna 1 sztukmajonez 2 - 3 łyżek stołowychnatka pietruszki według uznaniaWykonanie:Anchois osączyć z zalewy, spróbować, ewentualnie wymoczyć, by usunąć nadmiar soli. Wyszorowaną i sparzoną cytrynę obrać i przekroić na pół. Umyte awokado obrać, jedno pokroić na dłuższe cząstki, z drugiego specjalną łyżeczką wydrążyć kulki, obficie skropić sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, żeby nie ściemniały. Brzoskwinie osączyć z syropu i pokroić na ósemki. Na półmisku ułożyć na przemian plastry brzoskwiń i kliniki awokado. Na warstwie owoców ułożyć anchois i kulki z awokado. Połowę cytryny pokroić na plasterki. sałatkę udekorować kleksami majonezu i plasterkami cytryny, posypać posiekana natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: