ßßß Cookit - przepis na Ciasto francuskie z owocami

Ciasto francuskie z owocami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
owoc 800 gramów
ciasto francuskie 250 gramów
galaretka owocowa 1 sztuk
likier cassis 2 łyżek stołowych
masło według uznania
Wykonanie:
Owoce oczyścić z szypułek, opłukać, osączyć. Większe podzielić na kawałki. Ciasto rozwałkować na stolnicy. Wokół brzegów uformować wałek. Przełożyć na wysmarowaną masłem blachę. Piec 25 minut w rozgrzanym do 220 st. piekarniku. Wyjąć, ostudzić. Galaretkę przyrządzić w dwóch szklankach wody, dodać likier, wymieszać, ostudzić. Na plackach rozłożyć owoce, polać gęstniejącą galaretką. Podawać po całkowitym stężeniu galaretki.
Uwagi:
ciasto francuskie mroże, owoce: jagody, porzeczki, poziomki, maliny
Ciasta i Desery
Kuchnia Francuska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1934/Ciasto-francuskie-z-owocami