Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
owoc 800 gramów
ciasto francuskie 250 gramów
galaretka owocowa 1 sztuk
likier cassis 2 łyżek stołowych
masło według uznaniaWykonanie:
Owoce oczyścić z szypułek, opłukać, osączyć. Większe podzielić na kawałki. Ciasto rozwałkować na stolnicy. Wokół brzegów uformować wałek. Przełożyć na wysmarowaną
masłem blachę. Piec 25 minut w rozgrzanym do 220 st. piekarniku. Wyjąć, ostudzić.
Galaretkę przyrządzić w dwóch szklankach
wody, dodać
likier, wymieszać, ostudzić. Na plackach rozłożyć
owoce, polać gęstniejącą
galaretką. Podawać po całkowitym stężeniu
galaretki.Uwagi:
ciasto francuskie mroże,
owoce:
jagody,
porzeczki,
poziomki,
malinyCiasta i DeseryKuchnia FrancuskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: