Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
galaretki owocowe różnokolorowe 3 sztuk
morele 4 sztuk
owoce 300 gramówWykonanie:
Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu. rozpuścić je jednak w nieco mniejszej ilości
wody i każdą z
galaretek umieścić w innej miseczce. Wystudzone wstawić do lodówki.Oczyszczone
morele pokroić na ósemki, drobne
owoce pozostawić w całości. Przygotować dość wysokie szklanki. Gotową
galaretkę przekładać do szklanek małą łyżeczką lub specjalna łyżką do wycinania kulek z
owoców. Na pierwszej warstwie
galaretki ułożyć pokrojone
morele, na nich
galaretkę w innym kolorze,
potem znowu
owoce,
borówki i kolejną warstwę
galaretki. Na górze ułożyć
maliny,
jeżyny i
porzeczki. Deser można ozdobić kleksem
bitej śmietany.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: