ßßß Cookit - przepis na Zupa migdałowa

Zupa migdałowa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
migdały słodkie 15 dekagramów
migdały gorzkie 1 dekagramów
mleko 1 1/4 litrów
rodzynki 6 dekagramów
cukier 5-8 dekagramów
ryż 10 dekagramów
masło 2 dekagramów
Wykonanie:
Migdały sparzyć, obrać, zemleć i zalać wrzącym mlekiem. Rodzynki przebrać i opłukać, połączyć z mlekiem, osłodzić do smaku. Dodać ugotowany na sypko ryż.
Autor: Kasia i Tomek
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8818/Zupa-migdalowa