ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocielęcina zadnia bez kości 1,5 kilogramówmiód 100 gramówsok z cytryny według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniamigdały 50 gramówmasło 2 łyżek stołowychWykonanie:Umyte, osuszone mięso mocno wygnieść ręką, natrzeć sola oraz pieprzem. Skrop8ić sokiem z cytryny i odstawić na 3 godziny do lodówki.Sparzone wrzątkiem migdały obrać ze skórki. Mięso nakłuwać ostrym nożem i szpikować ją migdałami. Ułożyć w brytfannie, polać stopionym masłem i piec 10-15 minut w 225 stopniach, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze ok. 60 minut. Podczas pieczenia mięso bardzo często skrapiać miodem wymieszanym z sokiem z cytryny oraz wytwarzającym się sosem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: