ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocielęcina zadnia bez kości 1,5 kilogramówsok z cytryny 2 sztukmigdały 50 gramówmasło 2 łyżek stołowychmiód 100 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso natrzeć solą oraz pieprzem i skropić 1/4 soku z cytryny. wstawić do lodówki na 3 godziny.Sparzone migdały obrać ze skórki. Wyjęte z lodówki mięso nakłuwać wąskim, ostrym nożem i szpikować migdałami. Można dodatkowo naszpikować pieczeń igiełkami rozmarynu. Mięso obsmażyć na rozgrzanym maśle, przełożyć do brytfanny i polać masłem. Piec ok. 70 minut w 200 stopniach. Podczas pieczenia skrapiać mięso miodem wymieszanym z sokiem z cytryny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: