ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoskrzydełka kurze 800 gramówmasło 5 łyżek stołowychmiód 5 łyżek stołowychkeczup pikantny 4 łyżek stołowychsok z cytryny 1 sztuksos sojowy 3 łyżek stołowychprzyprawa korzenna do piwa 1 łyżek deserowychwódka 1 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:W rondelku stopić masło, dodać miód, przyprawę korzenną, keczup, sok cytrynowy, sos sojowy, wódkę oraz szczyptę soli i pieprzu. Marynatę podgrzewać 2 minuty na małym ogniu, mieszając. Ciepłą posmarować umyte, osuszone skrzydełka. Wstawić pod przykryciem na 3h do lodówki. Blachę wyłożyć folią aluminiowa. Pojedynczą warstwą ułożyć skrzydełka i polać marynatą. Piec 25 minut na rumiano w 180 stopniach. W trakcie pieczenia skrzydełka raz obrócić, aby zrumieniły się z obu stron.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: