ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegokiełbasa biała 2 sztukjajko na twardo 2 sztukżurek w proszku 1 sztukziele angielskie 4 sztukpieprz czarny 4 sztukliście laurowe 1 sztukwarzywa suszone 3 łyżek stołowychkostka rosołowa jarzynowa 1 sztukmajeranek 1 łyżek stołowychvegeta według uznaniaWykonanie:Do garnka wlać 5 szklanek wody, dodać kostkę rosołową, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, warzywa i gotować pod przykryciem ok. 25 minut do miękkości warzyw. W jednej szklance wody rozprowadzić żurek w proszku i pogotować jeszcze ok. 7 minut, ciągle mieszając. Dodać pokrojoną kiełbasę, jajka i majeranek, zagotować i przyprawić przyprawą jarzynową do smaku, zdjąć z ognia.Uwagi:biała kiełbasa pokrojona w kostkę, gotowane jajka pokrojone w kostkęAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajWielkanocZupyKomentarze:Autor: aisha40Data: 2011-03-14A NIE LEPIEJ ZAKWAS DO ZURKU W SLOIKU LUB W BUTELCE? Z PROSZKU MOZNA ZROBIAC CALA ZUPE ALE TO NIE O TO TU CHODZI PRAWDA? NA OPAKOWANIU KAZDJ ZUPY W PROSZKU JEST SPOSOB PRZYGOTOWANIA....Autor: kuchcioData: 2009-09-05Zurek w proszku ? To ci dopiero skladnik :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: