ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 9SkładnikLogo Ilość Czegokiełbasa biała 3 sztukjajko na twardo 3 sztukbarszcz biały 2 sztukwarzywa suszone 3 łyżek stołowychmajeranek 1 łyżek stołowychkostka rosołowa jarzynowa 1 sztukśmietana 0.5 szklanekziele angielskie 5 sztukpieprz czarny 5 sztukliście laurowe 2 sztukvegeta według uznaniaWykonanie:Do garnka wlać 7 szklanek wody, dodać warzywa, ziele angielskie, pieprz, liście laurowe i kostkę rosołową, gotować na małym ogniu ok. 25 minut, aż do miękkości warzyw. Zupę w proszku rozprowadzić w 1 szklance wody, połączyć z niewielką ilością ciepłego wywaru i powoli połączyć z pozostałym wywarem. Pogotować jeszcze ok. 7 minut na małym ogniu, dodać pokrojoną w kostkę białą kiełbasę i jajka oraz majeranek, zagotować i doprawić do smaku jarzynką, zdjąć z ognia. Śmietanę rozprowadzić w niewielkiej ilości zupy i połączyć z pozostałą.Uwagi:biała kiełbasa pokrojona w kostkę, gotowane jajka pokrojone w kostkęAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z JajWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: