ßßß Cookit - przepis na Barsz biały z białą kiełbasą

Barsz biały z białą kiełbasą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 9
Składnik
Logo Ilość Czego
kiełbasa biała 3 sztuk
jajko na twardo 3 sztuk
barszcz biały 2 sztuk
warzywa suszone 3 łyżek stołowych
majeranek 1 łyżek stołowych
kostka rosołowa jarzynowa 1 sztuk
śmietana 0.5 szklanek
ziele angielskie 5 sztuk
pieprz czarny 5 sztuk
liście laurowe 2 sztuk
vegeta według uznania
Wykonanie:
Do garnka wlać 7 szklanek wody, dodać warzywa, ziele angielskie, pieprz, liście laurowe i kostkę rosołową, gotować na małym ogniu ok. 25 minut, aż do miękkości warzyw. Zupę w proszku rozprowadzić w 1 szklance wody, połączyć z niewielką ilością ciepłego wywaru i powoli połączyć z pozostałym wywarem. Pogotować jeszcze ok. 7 minut na małym ogniu, dodać pokrojoną w kostkę białą kiełbasę i jajka oraz majeranek, zagotować i doprawić do smaku jarzynką, zdjąć z ognia. Śmietanę rozprowadzić w niewielkiej ilości zupy i połączyć z pozostałą.
Uwagi:
biała kiełbasa pokrojona w kostkę, gotowane jajka pokrojone w kostkę
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Jaj
Wielkanoc
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4034/Barsz-bialy-z-biala-kielbasa