ßßß Cookit - przepis na Ciasto ardechoise (kasztany)

Ciasto ardechoise (kasztany)

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
krem kasztanowy 200 gramów
jajko 2 sztuk
mleko 1 szklanek
brzoskwinie w puszce 1 sztuk
mąka 250 gramów
masło 125 gramów
woda 1 szklanek
sól według uznania
Wykonanie:
Ciasto: wymieszać mąkę z masłem, odrobiną soli, cukrem, i zimną wodą. Zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na 2 godziny. Wyłożyć brytfankę ciastem . W miseczce wymieszać całe jajka z cukrem i mlekiem. Ubijać aż do otrzymania konsystencji musu do którego trzeba dodać krem kasztanowy. Przelać mieszankę na ciasto i zapiekać przez 30 min w temp. 180-200 C . Po ostudzeniu ciasta , polać je syropem z owoców a następnie przystroić je owocami.
Ciasta i Desery
Kuchnia Francuska
Komentarze:
Autor: cockmaster
Data: 2010-12-24
przepis niezły, smaczny tylko krem z kasztanów to kasztany obrane100gram+130gram cukru pudru przemielone przez maszynkę do mięsa a do ciasta dodaje się 25g cukru i pieczone było trochę dłużej, a zamiast brzoskwiń były lekko podsmarzone jabłka pokrojone w plasterki i posypane niewielką ilością ztartej czekolady
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Świetny przepis! Polecam:)
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Świetny przepis! Polecam:)
Autor: aisha40
Data: 2009-04-20
gdzie móżna dostać krem kasztanowy??
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3253/Ciasto-ardechoise-(kasztany)