Wykonanie
« Powrót  
/l/921287253.jpg)
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegokrem
kasztanowy 200 gramów
jajko 2 sztuk
mleko 1 szklanek
brzoskwinie w puszce 1 sztuk
mąka 250 gramów
masło 125 gramów
woda 1 szklanek
sól według uznaniaWykonanie:Ciasto: wymieszać
mąkę z
masłem, odrobiną
soli,
cukrem, i zimną
wodą. Zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na 2 godziny. Wyłożyć brytfankę
ciastem . W miseczce wymieszać całe
jajka z
cukrem i
mlekiem. Ubijać aż do otrzymania konsystencji musu do którego trzeba dodać krem
kasztanowy. Przelać mieszankę na ciasto i zapiekać przez 30 min w temp. 180-200 C . Po ostudzeniu ciasta , polać je
syropem z
owoców a następnie przystroić je
owocami.Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaKomentarze:Autor: cockmasterData: 2010-12-24przepis niezły, smaczny tylko krem z
kasztanów to
kasztany obrane100gram+130gram
cukru pudru przemielone przez maszynkę do
mięsa a do ciasta dodaje się 25g
cukru i pieczone było trochę dłużej, a zamiast
brzoskwiń były lekko podsmarzone
jabłka pokrojone w plasterki i posypane niewielką ilością ztartej
czekoladyAutor: martunia0704Data: 2009-04-30Świetny przepis! Polecam:)Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Świetny przepis! Polecam:)Autor: aisha40Data: 2009-04-20gdzie móżna dostać krem kasztanowy??Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: