ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegokrem kasztanowy 200 gramówjajko 2 sztukmleko 1 szklanekbrzoskwinie w puszce 1 sztukmąka 250 gramówmasło 125 gramówwoda 1 szklaneksól według uznaniaWykonanie:Ciasto: wymieszać mąkę z masłem, odrobiną soli, cukrem, i zimną wodą. Zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na 2 godziny. Wyłożyć brytfankę ciastem . W miseczce wymieszać całe jajka z cukrem i mlekiem. Ubijać aż do otrzymania konsystencji musu do którego trzeba dodać krem kasztanowy. Przelać mieszankę na ciasto i zapiekać przez 30 min w temp. 180-200 C . Po ostudzeniu ciasta , polać je syropem z owoców a następnie przystroić je owocami.Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaKomentarze:Autor: cockmasterData: 2010-12-24przepis niezły, smaczny tylko krem z kasztanów to kasztany obrane100gram+130gram cukru pudru przemielone przez maszynkę do mięsa a do ciasta dodaje się 25g cukru i pieczone było trochę dłużej, a zamiast brzoskwiń były lekko podsmarzone jabłka pokrojone w plasterki i posypane niewielką ilością ztartej czekoladyAutor: martunia0704Data: 2009-04-30Świetny przepis! Polecam:)Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Świetny przepis! Polecam:)Autor: aisha40Data: 2009-04-20gdzie móżna dostać krem kasztanowy??Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: