Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
truskawki 250 gramów
cukier puder 1 łyżek stołowych
likier cassis 20 mililitrów
grzoskwinie 200 gramów
miód 1 łyżek stołowych
likier brzoskwiniowy 20 mililitrów
gruszki dojrzałe 250 gramów
cukier puder 1 łyżek stołowych
rum 20 mililitrówWykonanie:Sos
truskawkowy: oczyszczone
truskawki osączyć, zmiksować i przetrzeć przez sito, aby usunąć małe pestki. do masy wsypać
cukier, wlać
likier i wymieszać. Przed podaniem ochłodzić. Można też użyć
truskawek mrożonych.Sos
brzoskwiniowy: Umyte
brzoskwinie osączyć, zdjąć skórkę, usunąć pestki i zmiksować. do masy dodać
miód,
likier i wymieszać. Wstawić do lodówki i wyjąć tuż przed podaniem. Można też użyć
brzoskwiń z kompotu.Sos
gruszkowy:
gruszki oczyścić, przekroić na ćwiartki i usunąć pestki. Włożyć do miksera, dodać
cukier i
rum. Zmiksować i ochłodzić w lodówce.Uwagi:
Likier można zastąpić
rumem.Można przygotować sosy również z innych
owoców: z
moreli,
bananów,
malin,
jeżyn. Aby usunąć małe pestki, należy zmiksowaną masę przetrzeć przez sito.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: