ßßß Cookit - przepis na Steki z polędwicy z sosem musztardowym

Steki z polędwicy z sosem musztardowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
steki z polędwicy wołowej 4 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
olej 2 łyżek stołowych
szalotka 1 sztuk
pieprz 6 ziarna
wino białe 2 łyżek stołowych
musztarda francuska 2 łyżek stołowych
masło 200 gramów
sok z cytryny według uznania
pieprz Cayenne według uznania
Wykonanie:
Sos musztardowy: oczyszczoną szalotkę pokroić w kosteczkę i włożyć do rondelka razem z grubo zmielonym pieprzem, dodać wino i całość prawie zupełnie wygotować. Wymieszać z masłem i musztardą. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem cayenne i sokiem z cytryny. Trzymać sos w cieple.
Umyte, osuszone steki lekko zbić i oprószyć sola oraz pieprzem. Na rozgrzanym na patelni oleju zrumienić steki z obu stron. Dalej smażyć na małym ogniu, w zależności od preferowanego stopnia ich miękkości, ok. 3-7 minut. Podawać z sosem musztardowym i frytkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10589/Steki-z-poledwicy-z-sosem-musztardowym