ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosteki z polędwicy wołowej 4 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaolej 2 łyżek stołowychszalotka 1 sztukpieprz 6 ziarnawino białe 2 łyżek stołowychmusztarda francuska 2 łyżek stołowychmasło 200 gramówsok z cytryny według uznaniapieprz Cayenne według uznaniaWykonanie:Sos musztardowy: oczyszczoną szalotkę pokroić w kosteczkę i włożyć do rondelka razem z grubo zmielonym pieprzem, dodać wino i całość prawie zupełnie wygotować. Wymieszać z masłem i musztardą. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem cayenne i sokiem z cytryny. Trzymać sos w cieple.Umyte, osuszone steki lekko zbić i oprószyć sola oraz pieprzem. Na rozgrzanym na patelni oleju zrumienić steki z obu stron. Dalej smażyć na małym ogniu, w zależności od preferowanego stopnia ich miękkości, ok. 3-7 minut. Podawać z sosem musztardowym i frytkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: