Wykonanie
Zawsze bałam się
wołowiny... Zrobiłam ją raz, dawno, dawno temu i wyszła twarda i paskudna... Po prostu niejadalna... Ktoś mógłby powiedzieć, że drugi raz zabiłam tą biedną
krówkę... Dzisiaj za namową mojego Mężczyzny odważyłam się zrobić
stek po raz drugi i udało się! Był miękki soczysty, różowy w środku i wyglądał naprawdę nieźle. Zresztą zobaczcie sami :)potrzebne składniki:2
steki wołowe, około 220 g każdy,
olej,
masło,
sól i
pieprz.Każdy
stek nacieramy odrobiną
oleju i obsypujemy
pieprzem, następnie smażymy na mocno rozgrzanej patelni po 2 minuty z każdej strony, a
potem jeszcze po minucie z każdej strony (jeśli chcemy
stek dobrze wysmażony, smażymy jeszcze po 2 minuty z każdej strony).Po zdjęciu z patelni solimy i układamy na każdym
steku odrobinę
masłaPrzypominam o akcji Verbeny, jeśli macie ochotę na darmowe
cukierki kliknijcie TUTAJ