Wykonanie
Zaprezentuję dzisiaj przepis, który poznałam, dzięki Panu Łososiowi,czyli firmie Suempol.Oryginalny przepis został przeze mnie delikatnie zmieniony.
Łosoś po francusku - marynowany w musztardzie i smażony z
białym winem.Doskonały pomysł na szybki, smaczny i zdrowy obiad.Poezja!
Potrzebujemy:2 filety
łososia2 łyżeczki ostrej
musztardy2-3 łyżki
masła1/4 szklanki
białego winasólpieprzKrok po kroku:
Łososia pozbawiamy skóry, czyścimy i osuszamy, następnie posypujemy
solą,
pieprzem, smarujemy
musztardą z obu stron i na talerzyku wkładamy do lodówki na pół godziny.Na patelni rozgrzewamy
masło, dodajemy
wino i smażymy
łososia kilka minut z obu stron.Podajemy z
ziemniakami (u mnie z
tymiankiem) i ulubionymi dodatkami.Smacznego! :-)