Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
pieczarki 200 gramów
brokuły 200 gramów
sól według uznania
truskawki 200 gramów
Sałata fryzyjska 1/2 sztuk
polędwica wędzona 250 gramów
żółtka 2 sztuk
miód 2 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek stołowych
musztarda 2 łyżek stołowychWykonanie:
Pieczarki pokroić w cienkie plastry.
Brokuły podzielić na różyczki i blanszować około 5 minut w osolonej wodzie.
Brokuły odcedzić, przelać zimną
wodą i osączyć.
Truskawki pokroić w ćwiartki.
Sałatę podzielić na listki. Cztery pucharki lub salaterki wyłożyć liśćmi
sałaty, następnie włożyć plasterki
pieczarek, różyczki
brokułów, plastry
polędwicy i kawałki
truskawek.
Żółtka zmiksować z
miodem i
cukrem, dodać
musztardę i energicznie mieszać, aż składniki się połączą i powstanie jednolity gładki sos. Każdą porcję sałatki polać sosem i podać ze świeżą
bagietką i ewentualnie półwytrawnym
białym winem.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: