ßßß Cookit - przepis na Mazurek marmurkowy

Mazurek marmurkowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanek
cukier puder 0,5 szklanek
masło 1 kostek
żółtka 2 sztuk
migdały mielone 50 gramów
mieszanka kandyzowanych owoców 150 gramów
polewa z gorzkiei czekolady 1 sztuk
polewa z białej czekolady 1 sztuk
Wykonanie:
Przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać cukier puder, migdały i żółtka. Wyrobić gładkie ciasto, zawinąć w folię i odłożyć na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować na placek grubości 2 cm. Ułożyć w dużej blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w 190 stopniach, na złoty kolor. Wystudzić.
W osobnych rondlach roztopić obie polewy. Ciasto posypać połową owoców kandyzowanych i wylać na nie grube pasy białej i ciemnej polewy. Grzebieniem cukierniczym rozprowadzić polewy aby powstał marmurkowy wzorek. Brzegi mazurka posypać resztą posiekanych owoców.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5170/Mazurek-marmurkowy