ßßß
ciasto:250 g mąki180 g masła100 g cukru pudru2 żółtkaWszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść. Ciasto owinąć w folię i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej 30 minut. Po tym czasie rozwałkować na cienki prostokąt między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Z resztek ciasta wykonać cienkie wałki, zapleść z nich warkocze i ułożyć na prostokącie. Całość przełożyć (z papierem) na blachę piekarnika. Piec w 180 º C przez ok. 15-20 minut, na lekko złoty kolor. Aby ciasto było bardziej przyrumienione, po upieczeniu piekarnik nastawić na opcję grill i piec jeszcze przez 1-2 minuty pilnując aby się nie spalił. Ciasto wyjąć z piekarnika i zostawić na blasze do całkowitego wystudzenia. Przenieść i dekorować polewą.polewa:100 g słodkiej czekolady1 łyżka kremówki 36%Czekoladę podzielić na cząstki i umieścić w misce z kremówką. Całość rozpuścić w kąpieli wodnej. Gotową masę wylać na kruchy spód. Dekorować płatkami migdałów. Podawać.dodatkowo:płatki migdałówSmacznego! :)

