Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
śliwki suszone 600 gramów
rum według uznania
orzechy laskowe 100 gramów
skórka pomarańczowa kandyzowana 3,5 łyżek stołowych
śmietana kremówka 1 szklanek
cukier puder według uznaniaWykonanie:Umyte
śliwki skropić
alkoholem. Posiekaną
skórkę pomarańczową wymieszać z posiekanymi grubo
orzechami i tym nadzieniem napełnić wgłębienia po pestkach.
Śliwki udekorować ubitą
śmietaną i każdą posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: