Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilet z
mintaja 1 kilogramów
śmietana 200 gramów
pieczarki 250 gramów
cebula 1 sztuk
cytryna 2 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
natka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Filety rozmrozić, przeciąć wzdłuż na pół i natrzeć
pieprzem,
solą, skropić
sokiem z cytryny i posypać
natką. Odstawić w chłodne miejsce na 1h.Oczyszczone
pieczarki pokroić na paski ( duże, a kilka małych odłożyć) i dusić pod przykryciem z 2 łyżkami
masła przez 5 minut, aż
grzyby zmiękną. Mieszając doprawić
sokiem z cytryny ( 0,5 łyżeczki) oraz
solą.Na każdy kawałek
ryby nałożyć
pieczarki, zrolować tworząc roladkę i spiąć wykałaczką.Na dużej patelni rozgrzać niewielką ilość
masła i umieścić na niej
rybne roladki, a także drobno posiekaną
cebulę, pozostałe
pieczarki i resztę
soku z cytryn, podlać odrobiną
wody. Dusić na małym ogniu 0k.25 minut. Na koniec dodać
śmietanę i łyżkę
natki pietruszki. Zagotować doprawiając
solą i
pieprzem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: