Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 30(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 200 gramów
mąka ziemniaczana 30 gramów
jajka 5 sztuk
cukier 1 szklanek
dżem morelowy według uznania
cukier waniliowy 10 gramówWykonanie:
Żółtka utrzeć z połową
cukru i
cukrem waniliowym, dodać wymieszane
mąki i połączyć. Na końcu dodać pianę ubitą na sztywno z resztą
cukru i delikatnie wymieszać. Z ciasta włożonego do
torebki plastikowej, w której ścinamy róg, wyciskać kleksy na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Można też formować łyżeczką placuszki. Robić w środku wgłębienie, w które kłaść po 1/2 łyżeczki
dżemu. Piec ok. 10 minut w 190 stopniach. Jeszcze ciepłe posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: lajla94kkeData: 2010-10-24Wygląda naprawdę smakowicie, na pewno spróbuje i podzielę się wrażeniami.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: