Wykonanie

Składniki (ok.20 sztuk) :- 2 łyżki
mąki- 2 łyżki
cukru- 1 , 5 łyżeczki proszku- 1 łyżka
mąki ziemniaczanej-2
jajka-
cukier waniliowy- 1 łyżka
olejudodatkowo:-
dżem- patyczki- 1
czekolada- posypka

Wykonanie:Mokre składniki wymieszać i dodać sypkie. Masę doprowadzić do gładkości i przelać do foremki tak aby zapełnić ją z tej strony bez dziurek. Na końcu nałożyć po łyżeczce
dżemu do każdej kulki. Przykryć drugą częścią foremki i włożyć do piekarnika. piec ok.10-15 min w 170 stopniach. Po wyjęciu wystudzić.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej. Jedną stronę patyczka zanurzyć w
czekoladzie i na kuć na gotową kulkę. Następnie zanurzyć w
czekoladzie i posypce. Odłożć do zastygnięcia.SMACZNEGO!
