ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukmąka 1 szklanekcukier 4 łyżek stołowychcukier waniliowy 2 sztukWykonanie:Jajka umyć, oddzielić białka . Żółtka ubić z cukrem do białości, białka ubić na sztywną pianę. Połączyć utarte żółtka z pianą i mąką dodając na przemian: po trochu piany, po jednej łyżce przesianej mąki i cukier waniliowy; wymieszać. Przygotowaną masę wyciskać przez tulejkę bezpośrednio na blachę wysmarowana tłuszczem formując „kocie języczki” posmarować po wierzchu pędzelkiem zamoczonym delikatnie w oliwie. Piec w lekko nagrzanym piekarniku około 150 stopni C na jasnozłoty kolor. Upieczone biszkopty zdejmujemy ostrożnie za pomocą łopatki, uważając aby się nie pokruszyły. Po wystygnięciu przechowywać w puszce lub szczelnie zamkniętym słoiku.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: