Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
mąka 1 szklanek
cukier 4 łyżek stołowych
cukier waniliowy 2 sztukWykonanie:
Jajka umyć, oddzielić
białka .
Żółtka ubić z
cukrem do białości,
białka ubić na sztywną pianę. Połączyć utarte
żółtka z pianą i
mąką dodając na przemian: po trochu piany, po jednej łyżce przesianej
mąki i
cukier waniliowy; wymieszać. Przygotowaną masę wyciskać przez tulejkę bezpośrednio na blachę wysmarowana tłuszczem formując „kocie języczki” posmarować po wierzchu pędzelkiem zamoczonym delikatnie w
oliwie. Piec w lekko nagrzanym piekarniku około 150 stopni C na jasnozłoty kolor. Upieczone
biszkopty zdejmujemy ostrożnie za pomocą
łopatki, uważając aby się nie pokruszyły. Po wystygnięciu przechowywać w puszce lub szczelnie zamkniętym słoiku.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: