ßßß Cookit - przepis na Sos tatarski

Sos tatarski

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Sos tatarski
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
korniszony z zalewą 2 sztuk
mała cebula 1 sztuk
jajka 2 sztuk
marynowane kapary 2 łyżek stołowych
jogurt naturalny 2 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
majonez 4 łyżek stołowych
mały pęczek szczypiorku 1 sztuk
sos worcester według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać. Cebulę obrać, drobno pokroić. Korniszony i kapary posiekać. Czosnek zmiażdżyć.
Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, dodać jajka, cebulę, korniszony, kapary i czosnek. Przyprawić zalewą z ogórków, solą i pieprzem.
Szczypiorek umyć, kilka gałązek odłożyć do dekoracji, resztę drobno pokroić i dodać do sosu. Przyprawić do smaku sosem worcester.
Warzywa polać sosem i posypać pozostałym szczypiorkiem.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6352/Sos-tatarski