Wykonanie
« Powrót  
Sos tatarski
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
korniszony z zalewą 2 sztukmała
cebula 1 sztuk
jajka 2 sztukmarynowane
kapary 2 łyżek stołowych
jogurt naturalny 2 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
majonez 4 łyżek stołowychmały pęczek
szczypiorku 1 sztuk
sos worcester według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać i posiekać.
Cebulę obrać, drobno pokroić.
Korniszony i
kapary posiekać.
Czosnek zmiażdżyć.
Majonez wymieszać z
jogurtem naturalnym, dodać
jajka,
cebulę,
korniszony,
kapary i
czosnek. Przyprawić zalewą z
ogórków,
solą i
pieprzem.
Szczypiorek umyć, kilka gałązek odłożyć do dekoracji, resztę drobno pokroić i dodać do sosu. Przyprawić do smaku
sosem worcester.Warzywa polać sosem i posypać pozostałym
szczypiorkiem.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Sosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: