Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szparagi zielone 1 pęczek
szparagi białe 1 pęczek
jajka 4 sztuk
parmezan 100 gramów
masło 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznanialistki
szałwi 2 sztukWykonanie:Umyć
szparagi i obciąć twarde końcówki. Białe
szparagi obrać w całości, zaczynając już pod główką, a zielone obrać tylko u podstawy łodyg, włożyć do osolonego wrzątku i gotować 12 minut. Osączyć i ułożyć na 4 ogrzanych talerzach, posypać startym
parmezanem. w czasie gotowania
szparagów usmażyć na
maśle jajka sadzone. Przełożyć je na
szparagi, posolić i oprószyć
pieprzem.
Masłem ze smażenia polać
szparagi i posypać listkami
szałwii, podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: