ßßß Cookit - przepis na Szparagi z sadzonym jajkiem

Szparagi z sadzonym jajkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
szparagi zielone 1 pęczek
szparagi białe 1 pęczek
jajka 4 sztuk
parmezan 100 gramów
masło 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
listki szałwi 2 sztuk
Wykonanie:
Umyć szparagi i obciąć twarde końcówki. Białe szparagi obrać w całości, zaczynając już pod główką, a zielone obrać tylko u podstawy łodyg, włożyć do osolonego wrzątku i gotować 12 minut. Osączyć i ułożyć na 4 ogrzanych talerzach, posypać startym parmezanem. w czasie gotowania szparagów usmażyć na maśle jajka sadzone. Przełożyć je na szparagi, posolić i oprószyć pieprzem. Masłem ze smażenia polać szparagi i posypać listkami szałwii, podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8977/Szparagi-z-sadzonym-jajkiem