ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomak mielony 300 gramówcukier 1 szklanekjajko 6 sztukbułka tarta 3 łyżek stołowychorzechy włoskie 100 gramówolejek rumowy według uznaniapolewa biała 1 sztukWykonanie:Zmielony trzykrotnie mak wymieszać z utartymi z cukrem żółtkami, olejkiem, posiekanymi orzechami i bułką tartą, a na końcu z ubitą na sztywno pianą z białek. Masę przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok.45 minut. Zimne ciasto polać białą polewą czekoladową.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWigiliaKomentarze:Autor: SylwiaData: 2010-08-24 w bułce tartej jest mąka tak nawiasem.Autor: NeedData: 2007-12-22a tu n ie trzeba margaryny? ;>Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: