Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mak mielony 300 gramów
cukier 1 szklanek
jajko 6 sztuk
bułka tarta 3 łyżek stołowych
orzechy włoskie 100 gramów
olejek rumowy według uznaniapolewa biała 1 sztukWykonanie:Zmielony trzykrotnie
mak wymieszać z utartymi z
cukrem żółtkami,
olejkiem, posiekanymi
orzechami i
bułką tartą, a na końcu z ubitą na sztywno pianą z
białek. Masę przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok.45 minut. Zimne ciasto polać białą
polewą czekoladową.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWigiliaKomentarze:Autor: SylwiaData: 2010-08-24 w
bułce tartej jest
mąka tak nawiasem.Autor: NeedData: 2007-12-22a tu n ie trzeba margaryny? ;>Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: