Wykonanie
Czy kiedykolwiek przypuszczaliście, że można zrobić gofry tylko z dwóch składników?Ja zaryzykowałam... i okazało się, że tak.Jeśli jesteście ciekawi przepisu - znajdziecie go pod zdjęciami.Do gofrów podałam domowe
powidła śliwkowe - bez
mąki, bez
żelatyny, bez
cukru.A mimo tego słodkie i gęste! Nie ma to jak domowe! :)
Rumowe gofry z
kaszy gryczanej podane z
mango, domowymi powidłami śliwkowymi,
cukierkami Sugarpova Quirky i domowym
jogurtem z
mango***/przepis autorski/3/4 woreczka ugotowanej
kaszy gryczanej białej (75 g przed ugotowaniem)duże
jajkoaromat rumowy (opcjonalnie)
cukier (opcjonalnie)
Kaszę gryczaną zmiksować z jakiem na gładką masę.Piec w natłuszczonej, dobrze rozgrzanej gofrownicy około 4 minut.Podawać
póki gorące.Smacznego!