Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegospaghetti 400 gramów
ziemniaki 3 sztuk
fasolka szparagowa 20 sztuk
parmezan tarty 50 gramów
orzeszki pinoli 25 gramów
bazylia, listki 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
oliwa 3 łyżek stołowychWykonanie:Sos: zmiksować orzeszki,
czosnek,
bazylię i 3 łyżki
oliwy, dodać
starty ser.Zagotować 4 litry osolonej
wody, wrzucić oczyszczone, pokrojone w kostkę
ziemniaki i oczyszczoną
fasolę szparagową. Włożyć
makaron i gotować przez kilka minut, aż
makaron będzie ugotowany, ale trochę twardawy. Odcedzić zachowując pól szklanki
wody z gotowania.Przełożyć
makaron z
ziemniakami do wazy i wymieszać z przygotowanym sosem. Jeśli potrawa jest za sucha, dodać trochę
wody z gotowania. Podawać gorące.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: