ßßß Cookit - przepis na Spaghetti w sosie genueńskim z bazylią

Spaghetti w sosie genueńskim z bazylią

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
spaghetti 400 gramów
ziemniaki 3 sztuk
fasolka szparagowa 20 sztuk
parmezan tarty 50 gramów
orzeszki pinoli 25 gramów
bazylia, listki 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
oliwa 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
Sos: zmiksować orzeszki, czosnek, bazylię i 3 łyżki oliwy, dodać starty ser.
Zagotować 4 litry osolonej wody, wrzucić oczyszczone, pokrojone w kostkę ziemniaki i oczyszczoną fasolę szparagową. Włożyć makaron i gotować przez kilka minut, aż makaron będzie ugotowany, ale trochę twardawy. Odcedzić zachowując pól szklanki wody z gotowania.
Przełożyć makaron z ziemniakami do wazy i wymieszać z przygotowanym sosem. Jeśli potrawa jest za sucha, dodać trochę wody z gotowania. Podawać gorące.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy mączne weg.
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4861/Spaghetti-w-sosie-genuenskim-z-bazylia