Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
papryka słodka 4 sztuk
papryka "czuszka" 1 sztuk
pomidor 3 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
ogórek 1 sztuk
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
ser owczy 150 gramów
sól według uznaniaWykonanie:
Papryki umyć, osuszyć i opiec w piekarniku (ok. 5 minut). Zdjąć skórkę. Przeciąć
papryki na pół, wyjąć gniazda nasienne. Pokroić na paski szerokości 1 cm.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę. Pokroić na duże kawałki.
Cebulę obrać, umyć i pokroić na plasterki.
Ogórek umyć i pokroić na duże kawałki. Umyć zieloną
pietruszkę i czuszkę, a następnie drobno posiekać.
Ser zetrzeć na grubej tarce lub pokruszyć. Przygotować sos. Dokładnie rozetrzeć
ocet z
solą, dodać
olej i przez chwilę ucierać, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Pokrojone jarzyny lekko osolić i włożyć do miski. Przed podaniem polać sosem, posypać zieloną
pietruszką i
ostrym serem.
Owczy ser można zastąpić góralskim
oscypkiem.Jarzyny i Pasztety weg.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: