ßßß Cookit - przepis na Papryki faszerowane sałatką z kuskus i wędzoną piersią

Papryki faszerowane sałatką z kuskus i wędzoną piersią

nazwa

Wykonanie

Idealna propozycja na przekąskę do pracy. Zdrowo, kolorowo i pożywnie. Tak nadziane papryki z powiedzeniem możecie włożyć do lunchboxa i schrupać, kiedy najdzie Was ochota na małe co nieco. Taki posiłek doda nam nie tylko energii do pracy, ale także nasyci na kilka godzin. Zajadajcie papryki na zdrowie, szczególnie w okresie jesiennym, kiedy organizm potrzebuje zwiększonej dawki witaminy C. Smacznego!
Składniki:
2 papryki
Sałatka:
50 g suchej kaszy kuskus
100 g wędzonej piersi z kurczaka (lub innej, ulubionej, chudej wędliny)
1/2 świeżego ogórka szklarniowego
5 pomidorów koktajlowych
1/4 małej czerwonej cebuli
1 łyżka czarnych oliwek
1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka oleju rzepakowego
sól (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
Kaszę kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Pierś pokroić w kostkę lub na paski. Ogórka obrać i pokroić w kostkę, pomidorki przekroić na ćwiartki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, oliwki na plasterki. Do kaszy dodać warzywa, natkę oraz pierś. Polać olejem, doprawić do smaku i wymieszać. Papryki przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne i napełnić sałatką. Smacznego!
Źródło:http://kuchniaszerokootwarta.blogspot.com/2015/10/papryki-faszerowane-saatka-z-kuskus-i.html