Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wiśnia 500 gramów
gruszka 3 sztuk
sok z cytryny 5 łyżek deserowych
cukier puder 4 łyżek stołowych
likier owocowy 2 łyżek stołowych
adwokat 3 łyżek stołowychmakaronik
orzechowy 8 sztukWykonanie:
Gruszki obrać ze skórki, przeciąć na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski i skropić
sokiem cytrynowym.
Wiśnie wydrylować i dodać do
gruszek. Następnie dodać
cukier, wlać
alkohole i delikatnie wymieszać. Podawać w miseczkach z
makaronikiem,
waflem lub
biszkoptem.Uwagi:Makaronik
orzechowy lub
wafle, Advocat z
sokiem z
wiśniCiasta i DeseryKuchnia FrancuskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: