Wykonanie
Sezon na
truskawki w pełni, więc trzeba go pracowicie wykorzystać, choć chyba nie mam szczęścia do kupna tych wybitnie słodkich. Od pewnego czasu nie mamy
truskawek na działce , więc polegam tylko na tych kupnych. Mam jednak nadzieję, że jeszcze doczekam się tych słodkich , dojrzałych na słoneczku :) Dzisiaj
andruty...polecam.

Składniki:1 opakowanie kwadratowych suchych
wafli150 g miękkiego
masła2
żółtka50 g
ajerkoniaku3 łyżki
cukru pudru2 łyżki
soku z cytryny*
dżem truskawkowy domowej roboty

Sposób wykonania:
Masło przełożyć do miski i utrzeć z
cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać
sok z cytryny i
ajerkoniak. Wszystko dokładnie połączyć i odstawić na 5 minut aż masa się całkowicie zespoli.
Andruty przekładać masą
ajerkoniakową naprzemiennie z
dżemem, aż do ostatniego płata
wafla. Przykryć deską i obciążyć dużym garnkiem napłnionym
wodą. Kroić na porcje i podawać.

Smacznego :)