ßßß Cookit - przepis na Pstrąg pieczony

Pstrąg pieczony

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pstrąg 1 kilogramów
szałwia 2 listków
natka pietruszki według uznania
czosnek 1 ząbki
wino białe wytrawne 1/2 szklanek
cytryna 1 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Rybę oczyść, spraw i włóż do naczynia, w którym będziesz móc piec rybę w piekarniku. W mniejszym naczyniu wymieszaj drobno posiekaną szałwię, natkę pietruszki, czosnek, wlej olej, sok z cytryny, wino, dodaj sól i pieprz. Po dokładnym wymieszaniu polewaj pstrągi od strony zewnętrznej jak i wewnętrznej. Pstrągi piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 °C około 20 minut. Aby ryba nie była zbyt sucha często podlewaj ją sosem własnym, który uzyskasz w czasie pieczenia.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5943/Pstrag-pieczony