Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
drożdże 20 gramów
woda letnia 0,5 szklanek
olej 4 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
sardynki w oleju, puszka 2 sztuk
krewetki w naturalnej zalewie 1 sztuk
serca karczochów w naturalnej zalewie 1 sztuk
cukinia w naruralnej zalewie 1 sztuk
koncentrat pomodorowy 2 łyżek stołowych
żółty ser tarty 50 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Drożdże rozpuścić w wodzie i razem z
olejem i
solą dodawać do
maki. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce. Gdy podwoi objętość rozwałkować na placek i wyłożyć nim posmarowana
olejem okrągłą formę, nakłuć gęsto widelcem. Wierzch posmarować zalewą z
karczochów wymieszaną z koncentratem, obłożyć
sardynkami wyjętymi z puszki, plastrami
cukinii,
krewetkami i
karczochami. Posypać
serem. Oprószyć
solą i
pieprzem. Piec 25 minut w 250 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: