Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
makaron wstążki 400 gramów
ser rokpol 150 gramów
śmietana kremówka 1 szklanek
cukier według uznania
sól według uznania
natka pietruszki 3 łyżek stołowychWykonanie:1)
Ser pokroić na nieduże kawałki i stopić, stale mieszając, na małym ogniu. Do roztapiającego się
sera wlewać powoli
śmietanę, nie przerywając mieszania.2) Gdy z
sera i
śmietany powstanie gęsta, gładka masa, doprawić ją ewentualnie
solą i szczyptą
cukru. Sosem polać ugotowany
makaron, posypać posiekaną
natką i wymieszać.Autor: charminggirlZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MakaronemPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: