ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówdrożdże 20 gramówolej 4 łyżek stołowychsól 0,5 łyżek deserowychwoda letnia 0,5 szklanekszynka w plastrach 150 gramówpapryka kolorowa 2 sztukcebula 1 sztukoliwki czarne 50 gramówżółty ser tarty 50 gramówkeczup łagodny 3 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Drożdże rozpuścić w wodzie i razem z olejem i solą dodawać do mąki. Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Oczyszczoną cebulę pokroić w piórka i przelać wrzątkiem. Oczyszczona paprykę i szynkę pokroić w paseczki.Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wyłożyć na natłuszczona olejem formę, po nakłuwać widelcem i posmarować keczupem. Obłożyć paskami szynki i warzywami. Posypać startym serem. Oprószyć solą i pieprzem, dodać oliwki. Piec 20 minut w 250 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Lepszej to nie jadłamDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: