Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 3 sztuk
cukier 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek stołowychrosół wołowo-drobiowy 1 litrów
sherry wytrawne 0,5 szklanek
brandy 1 łyżek deserowych
sos worcestershire 1 łyżek deserowych
ser gruyere 4 plastry
bagietka 1 sztukWykonanie:W garnku rozpuścić
masło, dodać
cukier i
cebulę pokrojoną w piórka. Mieszając, smażyć, aż
cebula będzie złotobrązowa. Wlać rosół i
sherry. Gotować na małym ogniu, pod przykryciem, 30 minut. Doprawić
brandy i sosem.Z
bułki zrobić grzanki. W piekarniku zrumienić na złoty kolor kromki grubości centymetra. Zupę rozlać do 4 żaroodpornych bulionówek, na wierzchu położyć grzankę, a na grzance plasterek
sera. Bulionówki wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać zupę 10 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: