Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki młode 500 gramóworzeszki
pini 100 gramówpęczek
bazylii 1 sztuk
kurczak wędzony 800 gramów
sos sałatkowy czosnkowy 1 sztuk
majonez 5 łyżek stołowych
pieprz czerwony marynowany 3 łyżek stołowychWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Osączyć i pokroić na plastry, ostudzić.
Kurczaka obrać ze skóry i pokroić na plastry. Opłukaną, osaczoną
bazylię posiekać. Orzeszki uprażyć na patelni.
Sos sałatkowy wymieszać z
wodą i
majonezem wg przepisu na opakowaniu. Dodać
czerwony pieprz i
bazylię.
Ziemniaki i
mięso ułożyć na półmisku. Polać sosem. Posypać orzeszkami i udekorować listkami
bazylii.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: